Γιορτή Τσίπουρου 2024 στο Γεωργίτσι Λακωνίας

13.10.2024

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γεωργιτσίου διοργανώνει την «Γιορτή Τσίπουρου» στο πάρκο «Καρβουνόρεμα». Μια γιορτή μέσα στην φύση του Βορείου Ταϋγέτου, γεμάτη μουσική, χορό, φαγητό και φυσικά τσίπουρο.

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Οκτωβρίου με ώρα έναρξης στις 4:00 το απόγευμα και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου / Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και του Δήμου Σπάρτης.

Την γιορτή θα πλαισιώνει μουσικό συγκρότημα το οποίο αποτελείται από τους: Γιάννη Παυλόπουλο (βιολί - τραγούδι), Σταυρούλα Δαλιάνη (τραγούδι), Γιάννη Γευγελή (κρουστά), Κώστα Γιαννακόπουλο  (κλαρίνο), Ηλία Καππάκο (λαούτο).

Η «Γιορτή Τσίπουρου» ξεκίνησε το 2003 από το κέφι και το μεράκι λίγων συγχωριανών αλλά αγκαλιάστηκε θερμά από όλο τον κόσμο. Έτσι η γιορτή έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια για την θερμή ατμόσφαιρα που διαμορφώνει, η οποία είναι αποτέλεσμα τόσο της φωτιάς, αλλά και της υψηλής ποιότητας τσίπουρου που παράγεται μέσω απόσταξης και προσφέρεται στους επισκέπτες.

Πηγή: Πολιτιστικός Σύλλογος Γεωργιτσίου