«Στου χρόνου τα γυρίσματα» στο Καστόρι Λακωνίας

24.07.2024

Τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνει η Κοινότητα Καστορείου το διάστημα από τις 26 έως τις 28 Ιουλίου, με πολλές δραστηριότητες για παιδιά, ομιλία, έκθεση φωτογραφίας και περίπατο στην φύση.

Για την φετινή χρονιά, αποκορύφωμα των δράσεων αποτελεί η ρεμπέτικη βραδιά που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής 28 Ιουλίου στην πλατεία του χωριού.

Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, συνδιοργανώνονται από την Κοινότητα Καστορείου και τους τοπικούς συλλογικούς φορείς με την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 26 Ιουλίου, Παιδική χαρά Καστορείου
Ώρα 7:00 μ.μ. - «Εσύ τι δέντρο είσαι;» Αφήγηση παραμυθιού, κινητικά και θεατρικά παιχνίδια, παιχνίδια με φυσικό πηλό. Συντονίστρια η Φλώρα Καλομοίρη, ηθοποιός, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, πιστοποιημένη συντονίστρια messy, sensory και clay play by Hehe. Διάρκεια: 2 ώρες. Διοργάνωση: Ομάδα Γυναικών Καστορείου.

Ώρα  9:00 μ.μ. - Προβολή παιδικής ταινίας.
Διοργάνωση: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Καστορείου και Πολιτιστικός Σύλλογος «Πολυδεύκης».

Σάββατο 27 Ιουλίου, Πλατεία Καστορείου
Ώρα 7:00 μ.μ. - Ομιλία της φιλολόγου Δώρας Πελεκάνου «Οι λέξεις μας έχουν παρελθόν. Η περίπτωση του Μωριά». Στην Αίθουσα Μπακή. 
Διοργάνωση: Ομάδα Γυναικών Καστορείου.

Ώρα 7:00 - 11:00 μ.μ. - Έκθεση φωτογραφίας από την ΛΕΦΩΣ. 
Διοργάνωση: Ομάδα Γυναικών Καστορείου.

Κυριακή 28 Ιουλίου, Πλατεία Καστορείου
Ώρα 8:00 μ.μ.  - Αναχώρηση για κατάβαση στο «Φαράγγι των μύλων».

Ώρα 7:00 μ.μ. - Αθλοπαιδίες και παραδοσιακά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. 
Διοργάνωση: Κοινότητα Καστορείου.

Ώρα 9:30 μ.μ. - Μουσική ρεμπέτικη βραδιά με το μουσικό σχήμα «Λαϊκές Νότες». 
Διοργάνωση: Κοινότητα Καστορείου.


Πηγή: Lakonikos.gr